• Početna>
  • Vesti>

Đurić osudio prebacivanje Ivanovića u Pritvorsku jedinicu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić najoštrije je osudio odluku Apelacionog suda da Oliveru Ivanoviću kućni pritvor zameni sudskim.  “Upravo u trenutku kada smo pomislili da pravosuđe na Kosovu i Metohiji ne može spasti na niže grane, tortura nad političkim zatvorenikom Oliverom Ivanovićem danas je dobila nezamisliv obrt njegovim ponovnim ničim izazvanim utamničenjem” navodi se u saopštenju dostavljenom našoj redakciji.

“Kao da nije bilo dovoljno to što je Ivanović obespravljen i ponižen sramnim prvostepenim postupkom koji je protiv njega vođen i presudom koja mu je izrečena, već je demonstracija sile antipravnog pravosuđa na Kosovu i Metohiji morala da dobije i ovaj konačni apsurdni oblik”, naglasio je direktor Kancelarije za KiM Marko Djurić.

Djurić je istakao da “siledžijskim ponašanjem onih koji bi po prirodi stvari morali da budu zaštita od sile i nasilja, danas su skinute sve maske, i pred nama je ogoljeno demonstrirana sva beda društva u kojem Srbi na Kosovu i Metohiji žive”.

“Sramno i kukavičko taktiziranje takozvanih pravosudnih organa na Kosovu i Metohiji, koji su sačekali završetak jučerašnje runde dijaloga u Briselu da bi se osmelili na ovaj korak, pokazuje sav jad takozvanog pravnog i demokratskog sistema koji trenutno postoji na toj teritoriji”, naveo je Djurić.

Djurić je naglasio da Srbija i srpski narod ovaj bezuman akt ne doživljavaju kao čin nasilja nad pojedincem, mada bi i to bio dovoljan razlog za najoštriju reakciju, već kao pesnicu u lice i našoj državi i našem narodu.

“Srbija i srpski narod će stajati iza Olivera Ivanovića i umeti da odgovore na vrlo gromoglasan način”, poručio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić.

Comments

Pročitaj još