• Početna>
  • Vesti>

Savez gluvih i nagluvih Kosovska Mitrovica proslavio šest decenija

„Savez gluvih i nagluvih Kosovska Mitrovica“ danas je svečanom akademijom proslavio 60 godina uspešnog rada i postojanja.

Opštinska organizacija „Savez gluvih i nagluvih Kosovska Mitrovica“, koji postoji od 1950. godine, danas broji 120 članova. Decenijama je ovaj savez vršio ulogu posrednika između gluvih i nagluvih i čujućih ljudi.

Nekadašnji sekretar organizacije i sadašnji predsednik „Saveza gluvih i nagluvih Kosova i Metohije“  Svetomir Radisavljević čestitao je sadašnjim članovima jubilej i poželeo uspešan budući rad.

Predsednica „Saveza gluvih i nagluvih Srbije“ Suzana Maslać Matović rekla je da Savez koji danas obeležava 6 decenija ima veliku ulogu u radu republičkog Saveza. Ona je istakla da su u prethodnoj godini doneseni Zakon o znakovnom jeziku i Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji koji će poboljšati položaj gluvih i nagluvih, i pozdravila napor koji čine institucije kako bi se ovi zakoni poštovali.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić poručio je da će Opština u budućnosti nastaviti da brine o svim ljudima sa posebnim potrebama, te da će opštinska vrata za njih uvek biti otvorena.

„I ove godine ćemo nastaviti kontinuitet u zapošljavanju osoba sa invaliditetom“, istakao je Spirić.

Predsednik „Saveza gluvih i nagluvih Kosovska Mitrovica“ Siniša Rašković ovom prilikom je uručio i zahvalnice ustanovama koje su pomogle rad organizacije. Zahvalnice su dobili Privremeni organ opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge, Nacionalna služba za zapošljavanje, OŠ  „Sveti Sava“, Kosovsko- mitrovački okrug, TV Most, Crveni krst Kosovska Mitrovica, Studentski centar Priština- Kosovska Mitrovica, Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Kosovski božur“ i drugi.

Comments

Pročitaj još