• Početna>
  • Vesti>

Marko Đurić na dočeku pravoslavne Nove godine u Kosovskoj Mitrovici

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić prisustvovaće obeležavanju Nove godine po julijanskom kalendaru u Kosovskoj Mitrovici.

„Ove godine, uz poruku mira, slavimo srpsku Novu godinu u Kosovskoj Mitrovici. Želimo da pokažemo da, iako smo mali narod, kao mnoge velike civilizacije imamo svoju Novu godinu, svoju tradiciju i veoma nam je stalo da je održimo. Pozivamo sve građane Kosova i Metohije, ali i ostatka Srbije, bez obzira na nacionalnost, da dođu sutra i proslave sa nama“, kaže Đurić.

Obeležavanje pravoslavne Nove godine u Kosovskoj Mitrovici proteći će u znaku koncerta Željka Joksimovića i Ulice otvorenog srca.

U ulici Kralja Petra I  od 8 do 17 časova biće otvorena Ulica otvorenog srca. Na 26 štandova biće predstavljeni turistički potencijali Kosova i Metohije, kao i prehrambeni proizvodi i pića, autentični za ovo područje.  Doček pravoslavne Nove godine biće organizovan na platou ispred Tehničke škole „Mihailo Petrović Alas“, gde će od 22 časa biti održan koncert Željka Joksimovića.  Ulaz je besplatan.

Comments

Pročitaj još