Saopštenje Udruženja novinara Srbije sa KiM ne održava stav svih članova

Deo članova Udruženja novinara Srbije sa Kosova i Metohije traže da se preispita legitimitet rukovodstva Udruženja, jer saopštenje u kome se napada direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić za nekorektno ponašanje, ne odražava stav svih članova.

„Zahtevamo da naše udruženje nastavi da brani interese struke, a ne da pojedinci zloupotrebljavaju organizaciju i esnaf za lične obračune i bespotrebno stvaraju međusobne tenzije u osetljivom političkom trenutku za pokrajinu, kada su nam ovakve situacije više nego nepotrebne“, navodi se u saopštenju članova Udruženje novinara Srbije sa Kosova i Metohije.
Novinari se pitaju da li je pravi trenutak da se napadaju predstavnici intitucija Republike Srbije „koji svojim maksimalnim zalaganjem i naporima, pomažu srpskom narodu u pokrajini, uključujući i novinare, brane interese i čuvaju institucije Republike Srbije“.
Novinari se nadaju da će Udruženje novinara Srbije i ogranak Udruženje novinara Srbije sa Kosova i Metohije u budućnosti sve članove uključivati u donošenje važnih odluka i štititi njhove interese, što, kako se navodi “do sada nije bila praksa“.
Saopštenje, koje je potpisalo 18 članova Udruženja novinara Srbije sa Kosova i Metohije, predstavlja odgovor na jučerašnje saopštenje Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
U saopštenju Kancelarije navodi se da odlazak Marka Đurića u Janjevo nije dozvolila kosovska policija, te da su iz tog razloga novinari ostali uskraćeni za izjave predviđene protokolom. U saopštenju se dodaje da su novinari na terenu sve vreme,preko dopisnika Tanjuga i osoba iz pres službe, bili obaveštavani o razvoju situacije. Kancelarija za KiM zatražila je od autora saopštenja Udruženja novinara Srbije sa Kosova i Metohije javno izvinjenje.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."