Građani i opština Zvečan zajedno za bolju budućnost

Gradonačelnik opštine Zvečan Vučina Janković pozvao je danas građane da u narednoj, 2016. godini više sarađuju sa opštinom i da joj bez ustezanja dostavljaju idejne predloge  o tome šta bi na području ove opštinetrebalo da se uradi.   Janković je na desetoj, redovnoj sednici SO Zvečan istakao važnost angažovanja celokupnog stanovništva Zvečana zarad zajedničkih interesa. “Svi imaju mogućnost da daju predlog i mi ćemo rado uključiti sve u rad opštine. Nama je cilj da u svim oblastima podignemo kapacitete opštine Zvečan kako bi obezbedili uslove za normalan život kakav priliči XXI veku”, kaže Janković.

Na sednici je danas posebno skrenuta pažnja na poteškoće koje opštini Zvečan stvara Trezor u Prištini koji otežava prenošenje  – kroz subvencije – odobrenih novčanih sredstava za lečenje naših sugrađana I bezdetnih bračnih parova. U ovoj godini, za lečenje dece I pomoć socijalno najugroženijim licima,  opština  Zvečan je kroz subvencije odobrila sredstva u visini od 90.000 evra. Dosad je isplaćeno svega 10.000 evra, odobrenih u avgustu, a sve nakon toga naišlo je na problem. “U kontaktu smo sa Trezorom, Ministarstvom finansija… Radimo sve što je u našoj moći da  se ove subvencije realizuju”, kaže predsednik SO Zvečan Saša Popović.  Ova sednica je poslednja u 2015. godini.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."