“Plava ptica” proslavila sedmi rođendan

Omladinska terenska jedinica Crvenog krsta Kosovska Mitrovica “Plava ptica” proslavila je danas sedam godina postojanja.
Tim povodom, održana je osma redovna sednica omladinske skupštine na kojoj su predstavljene sve akcije koje je jedinica iznela u godini za nama.
”Humanost je i dalje u trendu i nije ustuknula pred nekim drugim negativnim trendovima koje su zahvatile region i šire. Takođe, članovi jedinice izabrali su i svoje novo rukovodstvo, i mlađi volonteri će preuzeti neke obaveze od starijih, i nastaviti utabanim stazama”, kaze Saša Nikolić, sekretar Crvenog krsta Kosovska Mitrovica.
“Zadatak nije mali na ovim mladim ljudima. Oni treba da nastave i sačuvaju organizaciju. Ne brinemo za budućnost jer su oni tu”, zakljucio je Nikolic.
“U Crvenom krstu sam zato što volim da pomažem ljudima. Ove godine smo sproveli niz akcija, od dobrovoljnog davalaštva krvi, do akcija protiv TBC-a, side, tu je i trka za srećnije detinjstvo, besplatni zagrljaji…”, kaže Nataša Gvozdović, desetogodišnji volonter u Crvenom krstu Kosovska Mitrovica.

p3
Oko 60 volontera Crvenog krsta Kosovska Mitrovica svoj rođendan proslavilo je u društvu članova omladinskih terenskih jedinica Crvenog krsta Stari Grad, Palilula, Užice, Požega, Kraljevo i Novi Sad, kao i jedinica sa Kosova i Metohije.
Sednici su prisustvovali predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju, predstavnici lokalne samouprave i protejer stavrofor Milija Arsovic.

p1 p2

Comments

Pročitaj još