Poštovanje ljudskih prava ne sme biti ekskluzivitet

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade republike Srbije uputila je danas, na Medjunarodni dan ljudskih prava apel  da se “srpskoj i ostalim nealbanskim zajednicama na Kosovu i Metohiji obezbede uslovi za život u kojima poštovanje ljudskih prava neće biti ekskluzivitet, već podrazumevana civilizacijska tekovina”. U saopštenju dostavljenom našoj redakciji, Kancelrija podseća da je ovogodišnji Dan ljudskih prava posvećen deci, te da ovaj dan treba posvetiti pre svega, našoj deci u Velikoj Hoči, Orahovcu, Kosovskoj Kamenici, Goraždevcu i ostalim mestima u južmoj pokrajini u kojima su, kako se u saopštenju kaže, ljudska prava i dalje nedostižan komoditet. “Hrabrost naših sugrađana na Kosovu I MEtohiji a posebno onih najmlađih koji ničim  nisu zaslužili da žive u atmosferi straha i neizvesnosti, obavezuje nas da se za ljudska prava borimo sa žarom i do pobede”, stoji u saopštenju.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."