• Početna>
  • Vesti>

Operacioni i porođajni stolovi donirani Zdravstvenom centru

Francuska humanitarna organizacija “Solidarnost za Kosovo” donirala je 4 porođajna I operaciona stola Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici. U okviru istog projekta francuske humanitarne organizacije, doniran je agregat i sredstva za izgradnju hladnjače za porodilište u Pasjanu. Ukupna vrednost pomoći iznosi 50.000 evra.

Direktor organizacije Arno Gujon kaže da je svako novo rođenje na Kosovu i Metohiji pobeda koja uliva nadu da Srbi imaju budućnost. On je dodao da je ova organizacija u saradnji sa Eparhijom raško-prizrenskom obezbedila određenu pomoć i za prodilište u Pasjanu.

“Verujem da će operacioni stolovi značajno poboljšati sigurnost I udobnost tokom porođaja. Istakao bih da smo vodili računa I o kvalitetu, I zato smo svu opremu naručili iz Italije I Nemačke. U okviru našeg projekta pomoći porodilištima na Kosovu I Metohiji, i u saradnji sa Eparhijom raško-prizrenskom finansirali nabavku agregata I hladnjače za prodilište u Pasjanu. Donator su razumeli važnost ovakvih projekata I od 10.000 donatora, dobili smo 800 namenskih donacija”, ističe Gujon.

Direktor Zdravsttvenog centra Kosovska Mitrovica dr Milan Ivanović ističe da je ova donacija veoma značajna jer će u velikoj meri pomoći u ukazivanju bolje zdravstvene zaštite.

“Pomoć je došla na pravo mesto. Potrudićemo se da efikasnom i kvalitetnom zdravstvenom zaštitom opravdamo ukazano poverenje”, kaže Ivanović.

Arno Gujon I Miroslav Ilić iz humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” ovom prilikom su dobili zahvalnoce Zdravstvenog centra.

Nakon Kosovske Mitrovice, Arno Gujon i saradnici nastavljaju posetu Kosovu I Metohiji. Oni su danas su posetili  Pasjane, dok će sutra imati niz sastanaka na kojima će biti reči o projektima koji  su u planu za narednu godinu. Takođe, u planu je I poseta školama koje se renoviraju sredstvima ove francuske humanitarne organizacije.

Comments

Pročitaj još