Dan karijere i Biznis klub na IBCM

Na Međunarodnom poslovnom koledžu u Kosovskoj Mitrovici (IBCM) danas je održan Dan karijere I Biznis klub, koji za cilj imaju da povežu poslodavce i studente koji traže posao.
Direktorka IBCM-a Šarlin Miler kaže da je u okviru Dana karijere za studente organizovana obuka kako bi imali više uspeha pri zapošljavanju.
“Studenti će naučiti kako da pristupe kompaniji, odnosno kako da prezentuju sebe u što boljem svetlu kako bi kasnje dobili posao. Važno je istaći da su studenti IBCM-a u toku školovanja u obavezi da odrade stažiranje u nekoj od kompanija”, navodi Miler.
Student IBCM-a Bojan Anđelić kaže da su aktivnosti ovog tipa veoma korisne za studente koji nemaju iskustvo razgovora sa poslodavcima.
“Danas će nas učiti kako se piše CV i motivaciono pismo”, kaže Anđelić i dodaje da je da će studenti imati prilike da učestvuju u simulaciji razgovora sa poslodavcima. “Čućemo šta smo dobro, a šta loše uradili. Mislim da će to biti jedna dobra lekcija za našu budućnost”, kaže Anđelić.
U okviru Biznis kluba, na IBCM-u se danas predstavilo 11 organizacija. Milena Ilievska, asistent u NVO Santa Maria, nada se da će student pokazati interesovanje za ovu organizaciju.
“Danas smo ovde da predstavimo naš rad i približimo ga studetima. Naša organizacija se bavi zaštitom žena i dece od nasilja, kao i ženskim pravima. Naročito se fokusiramo na žene na selu. Možda se neko zainteresuje i dođe da stažira”, kaže Ilievska.
Pored NVO Santa Maria, svoje štandove su imali i NVO Aktiv, NVO INspiracija, Udruženje žena Sabor, NVO CBM, NVO ACDC i drugi.

Comments

Pročitaj još