Kosovska Mitrovica u očima studenata

Izložba “Divlji jug – kulise svakodnevnog života” biće otvorena u utorak, 8. decembra u Galeriji Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici.

“Kroz različite medije, studenti Fakulteta umetnosti dali su svoju viziju Kosovske Mitrovice i Zvečana”, kaže za naš program asistentskinja Anđela Mijičić I dodaje da su se interesovanja studenata kretala od oslikavanja karaktera ljudi, preko studentskog restorana do Bošnjačke mahale.

“Želja nam je da likovnim jezikom prikažemo sve specifičnosti ovog prostora u kojem mladi ljudi studiraju, kako bismo stvorili alternativni vodič sa zanimljivostima, lepotama, možda I nekim opasnostima sa kojima se mladi sreću. Radovi sadrže najrazličitije teme. Tu su pejzaži, mapiranje prostora, lokalni likovi… Neki od studenata su se bavili problemom struje, neki su prikazali Bošnjačku mahalu, studentsku menzu, Rok školu”, kaže Mujičić.

Ona dodaje da je u planu predstavljanje izložbe u drugim gradovima Srbije i, ukoliko dozvole novčana sredstva, bude štampana brošura sa svim radovima, koja bi predstavljala alternativni vodič kroz Kosovsku Mitrovicu I Zvečan.

Izložbu, koja će biti otvorena do 22. decembra, realizovali su studenti sa svih godina i odseka Fakukteta Umetnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Radovi su nastali pod mentorstvom mr Nevene Popović, asistentkinje na Odseku za vajarstvo, mr Anđele Mujičić, asistentkinje na Odseku za slikarstvo I master slikara Miljane Bulatović.

Comments

Pročitaj još