Дан општине Косовска Митровица и 71-а годишњица ослобођења Косовске Митровице

Честитка директора канцеларије за Косово и Метохију, Марка Ђурића

 

                   ПРИВРЕМЕНИ ОРГАН ОПШТИНЕ КОСОВСКА МИТРОВИЦА

                                       Александру Спирићу, председнику

 

Поштовани,

 

У име Канцеларије за Косово и Метохију и своје име, Вамa, руководству и грађанима честитам Дан општине и седамдесет прву годишњицу ослобођења Косовске Митровице.

Митровчани су кроз историју успевали да надживе све недаће, а данас је Ваш град једини прави урбани центар на северу Косова и Метохије, од чијег развитка у великој мери зависи добробит читаве српске заједнице у нашој јужној покрајини.

Канцеларија за Косово и Метохију ће зато наставити да са посебном пажњом и вољом доприноси развоју Косовске Митровице као привредног и универзитетског центра, како би њени житељи уживали у свим сегментима савременог урбаног живота и могли да наставе да са поносом изговарају име свога града.

Пре нешто више од седам деценија Ваш град је ослобођен од фашистичких окупатора, и своју слободу сте успешно чували до данас. Желим Вам да у будућности наставите да негујете слободољубље и свој идентитет.

Грађани Косовске Митровице су у историји увек били на правој страни, борећи се против сила зла, мржње и нетолеранције. Желим Вам да Косовска Митровица остане отворена средина у којој ће на добродошлицу наићи сви људи добре воље. 

ДИРЕКТОР

Марко Ђурић

IMG_0556

Comments