• Početna>
  • Vesti>

Protest građana zbog suspendovanja Sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština

Oko 150 građana okupilo se danas na severu Kosova kako bi iskazali nezadovoljstvo odlukom Ustavnog suda u Prištini da suspenduje Sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština.
Predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević kaže da su se građani spontano okupili u Velikom Rudaru kako bi poručili da odluka Ustavnog suda nije dobrodošla.
“Privremene institucije Kosova su donele takvu odluku kakvu su donele. Narod sa ovih prostora je sa pravom uplašen za svoju bezbednost. Videli ste šta se juče i danas dešava u Prištini. Izašli smo ovde da bismo bili sa svojim narodom I poštujemo sve njihove odluke”, kaže Todosijević I dodaje da će javnost biti blagovremeno obaveštena o daljim aktivnostima po ovom pitanju. Protestu su prisustvovali i predstavnici lokalnih samouprava opština Zvečan, Kosovska Mitrovica i Leposavić.
Mirni protest građana u Velikom Rudaru u opštini Zvečan počeo je oko 13h, tako što su građani kamionom blokirali put i na kratko obustavili saobraćaj. Saobraćaj je normalizovan nešto pre 13:30h.

Comments

Pročitaj još