• Početna>
  • Vesti>

Memorandum o saradnji srpskih i albanskih novinara još uvek bez potpisa

Memorandum o saradnji između Udruženja novinara Srbije na Kosovu i Asocijacija profesionalnih novinara Kosova još uvek nije potpisan. Memorandum, čije je potpisivanje bilo planirano za mesec septembar, za cilj ima poboljšanje položaja novinara na ovim prostorima.
Predsednik Udruženja novinara Srbije na Kosovu Budimir Ničić kaže za naš program da je ovo udruženje spremno, ali da bord druge strane tek treba da zaseda po ovom pitanju.
“Mi smo spremni od juna meseca, kada smo napisali taj memorandum. Čekamo drugu stranu, tj. Asocijaciju profesionalnih novinara Kosova. Njihov bord treba da zaseda. Ne znam šta je problem”, navodi Ničić.
Predsednik Asocijacije profesionalnih novinara Kosova Zekirja Šabani ističe da problem ne postoji, ali da se sa potpisivanjem kasni, jer tekst memoranduma mora proći celokupan proces provere, koju vrši bord asocijacije.
“Članovi borda još uvek proveravaju tekst memoranduma i nadam da će provera biti završena u roku od mesec dana. Sam proces ne zavisi od mene kao predsednika, već isključivo od članova borda. Po prvi put dolazi do saradnje između novinara Albanaca I Srba. Nadamo se da će ova saradnja pomoći svim novinarima da rade u sigurnijem I boljem okruženju na Kosovu”, ističe Šabani.
Ničić i Šabani prisustvovali su juće u Prištini dodeli novinarskih nagrada za najbolju priču o siromaštvu za 2015. godinu, koju dodeljuju Agencija tima Ujedinjenih Nacija na Kosovu (UNKT) u partnerstvu sa Udruženjem novinara Kosova.

Comments

Pročitaj još