• Početna>
  • Vesti>

Našem novinaru Maji Fićović prva nagrada za radio reportažu na INTERFER-u

Reportaža “Milica“, novinara Radio Kosovske Mitrovice, Maje Fićović osvojila je prvo mesto na upravo završenom 20. Internacionalnom festivalu reportaže i medija „Zlatna Nika“, održanom u Apatinu. Reč je o prestižnom festivalu sa tradicijom koji neguje najlepši i najteži novinarski izraz – reportažu i nagrađuje visprene i kreativne novinare koji se u tom domenu ističu. Ove godine, na festivalu je konkurisalo 300 reportaža u pet kategorija – tv, radio, novinska, foto i društveno-odgovorna reportaža.. Pored Srbije, u konkurenciji su bili radovi iz Makedonije, Hrvatske, BiH, Republike Srpske, kao i Slovačke, Francuske, Rusije, SAD, Australije, Kine, Indije. Na ovogodišnjem, jubilarnom 20. Festivalu, reportaža „Milica“, o jedinoj prizrenskoj Srpkinjici Milici Đorđević , novinarki naše redakcije, Maji Fićović donela je prvo mesto i statuu „Zlatna Nika“ u kategoriji radijske reportaže.

Važano je da se čuje priča ljudi koji žive u potpunoj izlaciji i da se zna za njihove probleme. Nadam se da im je to podstrek da prežive i da imamo kome da odemo u Prizren, kao što danas odlazimo maloj Milici o kojoj sam napravila reortažu” izjavila je za Radio KiM Maja Fićović.

Pored naše koleginice, nagrađena su još dva novinara sa Kosova i Metohije: Živojin Rakočevič, treće mesto u kategoriji novinske reportaže i Budimir Ničić, dobitik Plakete INTERFER-a u kategoriji video reportaže. Glavnu nagradu Festivala dobili su Mihailo Medenica i fotoreporter Igor Pavićević za reportažu „Ničija zemlja, ničiji ljudi, ničiji vrisak”.

Jubilarni, 20. INTERFER, održan je u Apatinu i Somboru a organizator je TV Apatin. Opširnije o festivalu i kompletan spisak nagrađenih reportera, možete pročitati na sledećem linku:http://www.interfer.rs/index.php/festival

 

Comments

Pročitaj još