Redovna, osma, sednica Skupštine opštine Zvečan

Na današnjoj osmoj , redovnoj sednici SO Zvečan, većinom glasova odbornika, usvojen je predlog budžeta koji je skupštini na izglasavanje uputio gradonačelnik ove opštine Vučina Janković. Predlog budžeta od ministarstva finansija u Prištini potražuje 5. 724. 630 evra što su realne potrebe opštine za lične dohotke 324 radnika i za kapitalne investicije.

Zamenik gradonačelnika opštine Zvečan, Ivan Todosijević, rekao je na današnjoj sednici da je predlog budžeta za narednu godinu zapravo ovogodišnji budžet uvećan za 3 mliona evra kapitalnih investicija. “O ovom predlogu, krajnju reč daće Ministarstvo finansija. Gradonačelnici su se u više navrata sastajali i predloge budžeta koji su stizali iz Prištine nisu mogli da private.Tim predlogom, za našu opštinu, predviđen je lični dohodak za 342 radnika što je na ovogodišnjem nivou ali je suma predviđena za njihove lične dohotke umanjena za 33%”kaže Todosijević i dodaje da je iznos predviđen za kapitalne investicije svega 57.000 što je daleko od potreba opštine.

“Za razliku od ove godine, gde je budžetom izdvojeno 377.885 evra, ministarstvo je predvidelo da u budžetu bude nekih 50.000 sopstvenih sredstava a da oni sa ovih oko 7.000 evra samo dotiraju sredstva i ja pitam šta sa tim može da se uradi”, kaže Todosijević. Predlog koji su odbornici usvojili, zapravo je ovogodišnji budžet od 2.724. 630 evra uvećan za 3 miliona kapitalnih investicija obećanih još za 2015. godinu koje opština dosad nije dobila. Prepiska gradonačelnika i ministarstva finansija počela je još u maju i od tada gradonačelnici su, uložili žalbe na tri cirkularna pisma pristigla iz resornog ministarstva ali to nije dalo rezultate.
Sednica je održana u prisustvu svih 19 odbornika. Za predlog budžeta glasalo je trinaest odbornika, petoro ih je bilo uzdržano dok je jedan odbornik glasao protiv.

 

Comments

Pročitaj još