Težimo miru – poruka mladih iz Kosovske Mitrovice

Povodom Međunarodnog dana mira, u prostorijama opštine Kosovska Mitrovica, danas je organizovana debata na kojoj su mladi raspravljali na temu mira.

Predsednik privremenog organa opstine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić smatra da je vreme da srpska zajednica pokaze jedinstvo, jer će na taj način postići mir i drugim zajednicama poslati pozitivne signale u cilju očuvanja mira.
“Srpski narod na Kosovu I Metohiji potvrđuje da je opredeljen za dijalog. Naša retorika nije nasilna, i neće biti takva ni u narednom periodu. Želimo da I druge strane budu opredeljene za zajedništvo”, poručio je Spirić.
Milica Stašić kaže da je glavni cilj Srba kao naroda treba biti podizanje svesti o pomirenju i dodaje da mir mora postati standardna pojava u drustvu.
“Mi težimo miru,a li su spoljni uticaji drugačiji. Moramo da težimo da mir postane standardna pojava I prevashodno cilj svih nas, a ne tema debate”, kaže Stašić.
Teme debate bile su Mir u regionu, Zašto mir nije opcija, Uloga pomirenja u rešavanju sukoba, Religija i nacionalizam i Politička borba kao protivnik mira u svetu.

 

 

Comments

Pročitaj još